Zakwaszacz z ziołami.Skuteczne zapobieganie mnożeniu się niepożądanych bakterii i kokcydii.
Rewelacyjny preparat podawany przez cały rok, ale z naciskiem na upalne dni. Produkt wydajny na 120L wody! REWELACYJNY SKLAD
GreenCitomid jednak nie jest lekiem, nie zawiera też kokcydiostatyków i nie pozostawia dzięki temu resztek szkodliwych substancji w organizmie. Nie ma także terminu ochronnego.
GreenCitomid zawiera komplet wszystkich kwasów organicznych ważnych w procesie trawienia i wchłaniania. Kwasy organiczne zakwaszają wodę przeznaczoną do pojenia, skutecznie ją także konserwują i stabilizują. W ten sposób wyraźnie ogranicza się mnożenie bakterii patogennych i pleśni w wodzie do pojenia, poidłach i w instalacjach z wodą do pojenia. Kwasy organiczne są lekkostrawne, w organizmie są dodatkowo wykorzystywane jako źródło energii. Kwasy organiczne redukują także dolegliwości przewodu trawiennego i poprawiają strawność białek.
GreenCitomid dzięki substancjom o charakterze naturalnym ograniczają mnożenie się pasożytów wewnątrzkomórkowych, na przykład kokcydii. W celu uzyskania maksymalnego efektu należy jednak regularnie dodawać do wody do pojenia, kiedykolwiek ją zmieniamy.
GreenCitomid jako jedyny preparat w swoim rodzaju zawiera zrównoważony stosunek pierwiastków elektrolitycznych wspomagających skuteczność poszczególnych składników aktywnych wyrobu. Elektrolity przyspieszają i zwiększają przechodzenie substancji czynnych przez błonę komórkową do wnętrza komórki przez co preparat jest rewelacyjny a zarazem tani.
Instrukcja podawania preparatu: Podaje się w ilości od3- 5ml na 1 litr wody, do pojenia przez cały rok. Przez pierwsze 2-3 dni na początku podawania preparatu zaleca się stosowanie połowy dawki.
Ważne przed użyciem lekko wstrząsnąć.
ZAKWASZACZ odgrywa ważną rolę,odkażają wodę i nie dopuszczają bakterii zwłaszcza w upalne dni,pomaga w zakwaszaniu przy zmianie karmy,po leczeniu antybiotykami-odnowa dobrej flory bakteryjnej.
KWAS MLEKOWY-występuje w produktach spożywczych oraz w tkankach organizmów żywych, jest całkowicie przyswajalny i metabolizowany w organizmie gołębi.
Kwas mlekowy jest wytwarzany przez bakterie kwasu mlekowego Lactobacillus i występuje w produktach:kefir,jogurt,zsiadłe mleko jest czynnikiem konserwującym kiszonki.Działa bakteriobójczo w przewodzie pokarmowym.