pH-Control 1000ml (Dezynfekcja wody pitnej)

pH-Control 1000ml (Dezynfekcja wody pitnej)

1000ml
75,00

Kwasy buforowe obniżą wartość pH .Działa poprzez buforowanie w wolu i żołądku.

Zabija bakterie, grzyby i trychomonadozę. pH-Control jest kluczem do zdrowia zwierząt. 


pH-Control to kwas do wody pitnej, który składa się z kombinacji wolnych i buforowych roztworów. Jego działanie ukierunkowane jest na bakterie gram-ujemne (jak: salmonella i E- coli), które znajdują się w wodzie do picia. Wpływa również na poziom pH w jelitach co z kolei wspiera proces trawienia. Dodatkowo zakwasza wodę, która wpływa pozytywnie na pracę jelit. Tak więc pH Control pozytywnie wpływa na zdrowie jelit oraz kondycję organizmu.

zdrowe jelita = zdrowy organizm

Zdrowe jelita są kluczem do zdrowia zwierząt i dobrej ich kondycji. Żołądek i jelito cienkie, są odpowiedzialne za proces trawienia. U gołębi mamy do czynienia z trawieniem bakteryjnym. Organizm wytwarza setki bakterii, które powodują powstawanie substancji stymulujących system immunologiczny. Dlatego zdrowie jelit powinno być zawsze na pierwszym miejscu. Kwasy organiczne wpływają na równowagę w jelitach i znacznie zmniejszają osadzanie się szkodliwych bakterii, takich jak E-coli, salmonella czy tricho. Szczególnie u młodych gołębi, gdzie organizm jest bardzo wrażliwy na zarazki. Flora jelitowa jest ciągle w fazie rozwoju i ma zbyt małą ochronę organizmu. Oprócz hamowania patogennych chorobotwórczych zarazków pH Control chroni również pożądane bakterie kwasu mlekowego Lactobacillus, a tym samym stwarza warunki dla zdrowej flory jelitowej.

Bakterie (E-Coli, salmonella), grzyby oraz trichomonady będą natychmiast zwalczone.

Poidła zostaną oczyszczone a biofilm odbudowany.

Kwasy powodują zakwaszenie żołądka, zwłaszcza u młodych zwierząt.

Sole amonowe i kwas sorbowy działają przeciw zarazkom patogennymi przewodu pokarmowego zwierząt.

„dobra" mikroflora jelitowa jest oszczędzana co wspomaga zdrowie jelit.

Poprzez aktywowanie enzymów trawiennych składniki odżywcze zwarte w paszy zostaną lepiej przyjęte przez organizm.